یه سلفژ دیگه می خوایم باهم کار کنیم، گیم آف ترونز (Game of Thrones) آهنگ فوق العاده پرانرژی، حماسی و ملودی خیلی خاطره انگیزه. فکر نمی کنم کسی نباشه این آهنگ رو نشنیده باشه، حتی اگه سریالش رو دنبال نکرده باشه. و اینو بدونید بچه ها این آهنگ رو یه ایرانی ساخته، رامین جوادی. ملودی خیلی قوی داره و یه عالمه جایزه گرفته بریم تو دل آهنگ ببینیم چه خبره.
نت خوانی، ریتم خوانی و سلفژ آهنگ Game of Thrones
تنها چالش تمپو بالاش هست، سیاه مساوی با صد و شصت و هشت. میزان نما که 3/4 هست، فیگورهای سختی هم نداریم. یعنی ته تهش تا نت چنگ جلو میریم، و از این بابت چالشی وجود نداره. ولی خب اون سرعت بالای ضرب ها یکم کار رو سخت می کنه. ولی میریم تو دلش کامل توضیح می دیم ببینیم چه خبره. بعد از اینکه این آموزش رو دیدید اول میاین با سرعت خیلی پایین تمرین میکنید، یواش یواش اون رو بیارید بالا تا بتونید شما هم اجراش کنید.
اینجا ما فقط تم اصلی این موزیک رو نت خوانی کردیم. فیگور هایی که اینجا داریم شامل سیاه، سفید و چنگ هست. البته باید در نظر داشته باشید که سفید نقطه دار هم جز نت های این آهنگ هست و همونجور که میدونید وقتی نقطه جلوی یک نت واقع میشه نصف ارزش زمانی اون نت باهاش جمع میشه. پس باید این نت رو اندازه 3 ضرب بکشیم و یه جورایی کل میزان رو به خودش اختصاص میده.

این سلفژ مناسب چه افرادی هست؟
خب همون جور که می بینید، اول همه ی خط هامون ما کلید سل داریم. بارها توی سلفژ های قبلی گفتم یه بازه یا گستره صوتی رو برای ما مشخص می کنه و معنیش اینه که با چه سازهایی می تونیم این نت رو اجرا بکنیم. نود درصد سازها قابلیت اجرای این نت رو دارن، همه سازهای معروف مثل گیتار و ویلن و هارمونیکا فلوت و تار و سه تار. تمام سازهای سنتی مون همه اینا می تونن این آهنگ رو از رو این نت اجرا کنن. و حالا دیگه بچه هایی که سازهای بم صدا می زنن یا تو این محدوده Bass کار میکنن از کلید فا تبعیت می کنین، اونا دیگه خودشون می دونن که باید انتقال (Transpose) یا انتقال داشته باشن.
ریتم خوانی آهنگ Game of Thrones
میزان نمای این آهنگ همونجور که میبینید 3/4 هست، و برای تمرین اون رو مترونوم باید اعداد رو روی سه چهارم بذاریم. تو میزان اول و دوم یک نت سفید نقطه دار داریم، پس باید کل میزان رو به این نت ها اختصاص بدیم و در هر کدوم یک نت 3 ضربی اجرا کنیم.
در میزان سوم، دو تا چنگ داریم که در ضرب اول اجرا میشه و ضرب دوم و سوم اختصاص پیدا میکنه به یک نت سفید. در میزان بعد این فیگور ها معکوس میزان قبلی خودشون میشن و در ابتدا یک سفید داریم و بعد از اون دو عدد نت چنگ که تو ضرب سوم اجراش میکنیم.
میزان آخر خط اول، شامل 2 عدد نت سیاه و بعد 2 عدد چنگ هست و به ترتیب این نت ها رو در ضرب های 1 تا 3 اجرا میکنیم. کل سه میزان بعدی هم دقیقا به همین صورت هست و از 6 تا 9 فیگور ها به همین ترتیب قرار گرفتن که اول دو تا نت سیاه و بعد 2 تا چنگ.
تا میزان 12 هم وضع به همین صورت هست ولی در میزان 13 یک ترکیب جدید رو شاهد هستیم که شامل دو تا چنگ، سیاه و دوباره دو تا چنگ هستیم. که هر کدوم از این فیگور ها تو ضرب های خودشون اجرا میشن.
تا انتهای آهنگ هم چالش خاصی نخواهیم داشت و میزان ها از نظر فیگور های داخلشون کاملا مشابه هم هستن.
.jpg)
.png)