بچه ها امیدوارم عالی باشید با یه سلفژ دیگه اینجاییم. آهنگ گل سنگ، آهنگ خیلی ساده است، ریتم پیچیده ای نداره و نتها همشون چنگ و سیاه و سفید و حتی علامت تغییر دهنده زیادی نداریم. میریم تو دل آهنگ همه رو توضیح می دیم ولی مطمئنم خیلی راحت میشه تمرینش کرد و شما هم بزنید و لذتشو ببرید.
نت خوانی، ریتم خوانی و سلفژ آهنگ گل سنگ
تو آهنگ همون طور که گفتیم سیاه مساوی با هشتاد و هشت هست. یعنی شما مترونوم رو اگه بخواین تنظیم بکنید اول یه نگاه به میزان نما می ندازید می بینید چهار چهار نوشته پس تمپو مترونوم رو می ذارید روی حالت چهار چهارم، که چهار ضرب بهتون بده و تمپو هم که مساوی با 88 هست. بازم می گم اگر براتون سرعت زیاد بود یه کم می تونید بیاید پایین تر شصت، شصت و پنج شروع کنید و پنج تا پنج تا یا دو تا دوتا برید بالا که زیاد هم متوجه نشید داره تمپو تغییر می کنه. این جوری خیلی راحت توی یه بازه یکی دو روزه میرسونید به سرعت اصلی و با همون تمپو اصلی می تونید آهنگ رو شما هم بزنید.
این آهنگ تو گام لا مینور هارمونیک نوشته شده پس قاعدتا تمام نت های سل رو باید بصورت دیز شده اجرا کنید. پس حواستون به اجرای دونه به دونه ی علامت های تغییر دهنده ای که پشت این نت بخصوص قرار میگیره باشه. از طرفی باید مراقب دیز کردن نت های سل در میزان هایی که از قبل این نت بخصوص قرار داره اما بدون علامت تغییر دهنده تکرار شده هم باشه و باید حواستون به دیز کردن این نت ها هم باشه.

این سلفژ مناسب چه نوازنده هایی هست؟
اول همه خطوط اون کلید سل رو داریم. بچه هایی که سلفژ های منو دیدن حتما میدونن کلید سل یعنی چی؟ یه بازه ی صوتی رو داره مشخص می کنه و به ما میگه با چه ساز هایی می تونیم بزنیمش. خیلی از ساز ها رو شامل میشه، می تونم بگم اکثرشون از کلید سل تبعیت می کنن. هر ساز معروفی که می شناسی از ویولن، فلوت، گیتار، هارمونیکا ، سه تار، تار همه این سازها اول نت نویسی شون کلید سل هست.
پس شما نت هایی که قبلا زدید مطمئنا اولشون کلید سل بوده پس این هم می تونید باهاش بزنید. پس هیچ محدودیت سازی نداریم شما هم خیلی راحت می تونید نت رو اجرا بکنید. به جز بچه هایی که از کلید فا تبعیت می کنن، دوتاشون مثل سازهایی که بم صدا گیتار بیس و کنتر باس، ویولن سل یا همون Cello اونا دیگه ترنس پوز انجام میدن و همون انتقال که این نت ها رو ببرن توی نت نویسی با محدوده و گستره صوتی خودشون پس حواستون به این موضوع هم باشه.
قدم اول) ریتم خوانی آهنگ گل سنگ
خب بچه ها میریم شروع می کنیم، چهار چهار هست میزان نمامون همون طور که گفتیم. مترونوم رو روی چهار چهار تنظیم می کنیم و به معنی این هست که چهار تا ضرب توی هر میزان داریم. یعنی ما ضرب هامون رو اینجوری میشماریم، یک دو سه چهار یا یک و دو و سه و چهار و. اگه به ویدیو دقت کنید، من وقتی که می خوام ضرب اول رو بخونم با یه آکسان یا یه قدرت و شدت بیشتری می خونم، به نسبت بعدیش.
پس اون یک رو شما باید بلندتر بگید دو سه چهار یکم ضعیف تر. خب توی میزان اول همون جور که می بینین ما یه سکوت سفید داریم این با یه خط کوچولو که روی خط سوم قرار می گیره بهش می گن سکوت سفید و به معنی اینه که شما باید دو ضرب کامل سکوت بکنید. یعنی آهنگ از ضرب سوم داره شروع میشه. آهنگایی که این مدل ان بهشون می گن آناکرایسیس یا آهنگایی که از یک میزان ناقص دارن شروع میشن از ضرب قوی نیستن همون جور که گفتیم ضرب قوی مون می شه همون ضرب اولی که یک دو سه چهار و چون از ضرب اول ضرب قدیم شروع نشده.
به این آهنگ می گیم با میزان ناقص داره استارت می خوره. خب میریم سروقت ضرب سوممون توی ضرب سوم ما دو تا چنگ داریم سل دیز ولا بچه ها می خوایم دو تا تو یه ذره اجرا بکنیم پایین رفتن پا یه دونه از چنگ ها اجرا می شه تو بالا اومدن یه دونه دیگه یعنی من می گم سل دیز لا سل دیز و حواستون بچه ها به دیز کردن سل باشه که تو همه سازها هارمونیکا که سو تخصصی ما هست کلید رو می گیریم.
قدم دوم) سلفژ و نت خوانی گل سنگ
آهنگ رو بر اساس نت ها و ضرب هاش میریم با ه میزان به میزان نت خوانی و سلفژ میکنیم.

.png)