ریتم در موسیقی یعنی چی؟
به طور کلی، تکرار پی در پی یک حرکت در موسیقی ریتم نامیده میشه. ریتم باعث نظم بخشیدن به یک قطعه ی موسیقی میشه و اجازه نمیده که اون آهنگ یا تمرین مشخص، از هماهنگی، ثبات و نظم اجرا خارج بشه. دو عنصر بسیار مهم ریتم و صحیح اجرا شدن فرکانس نت ها پایه و اساس تمام چیزی هست که ما به اون موسیقی میگیم. پس رعایت صحیح ریتم، از الزامات اجرای یک آهنگ محسوب میشه.
ریتم مناسب چه سازهایی هست؟
تمامی سازهای موسیقی، از سازهای بادی گرفته تا زهی، زهی آرشه ای، کوبه ای، کلاویه ای و ... مثل: ساز دهنی، گیتار، ساکسیفون، پیانو، ویولن، تنبک و ... همگی برای اجرای نت ها از قاعده ی مشخصی به نام ریتم استفاده میکنن و بهتره بگیم تفاوتی بین ریتم این ساز های متفاوت وجود نداره و ریتم بین تمامی این ساز ها کاملا مشترک هست.
پس تمامی هنرجویان موسیقی باید ریتم، رعایت صحیح کشش نت ها، اصول کار کردن با مترونوم و ثبات ضرب در اجرای قطعات موسیقی رو یاد بگیرن و هر روز برای بهتر شدن این موارد تلاش کنند.
اجزای ریتم
برای درک بهتر ریتم، باید اجزا و اصطلاحات پر کاربرد اون رو بدونیم و این آگاهی رو داشته باشیم که هر کدوم از این تعاریف چه نقشی در اجرای صحیح ریتم دارن. در ادامه بریم با هم این عناوین رو یاد بگیریم.
ارزش زمانی نت ها
دیرَند، کشش یا همون ارزش زمانی نت، به مدت زمانی اطلاق میشه که صدای یک نت (با فرکانس مشخص) در موسیقی شنیده میشه. برای بیان این مدت زمان، از واحدی به نام ضرب در موسیقی استفاده میشه. هر ضرب در موسیقی عبارت است از یک حرکت رفت و برگشتی که معمولا با پا این تعریف انجام میشه. برای شروع یک ضرب، باید پاشنه ی پا رو روی زمین قرار بدیم و پنجه از زمین فاصله داشته باشه.